• Naše obdobie bez škôlky

      11.05.2020 21:12
      Aj počas korona – vírusu pracujeme, síce cez messanger,  ale pracujeme.

      Pani učiteľka nám posiela úlohy a my sme s ňou aspoň takto v kontakte. Na každý týždeň dostaneme nápady a my potom spolu s mamkami to realizujeme. Dúfajme že sa toto čoskoro skončí a my budeme môcť sa hrať a šantiť v našej školičke.

    • Jar v materskej škole

      20.04.2020 11:43

      Prileteli vtáčky, už sú tu, odohnali zimu mrzutú... Aj tak nejako môžeme nazvať týždeň v mesiaci marec, počas ktorého sme mohli chodiť do materskej školy a tešiť sa zo vzdelávacích aktivít.

      Mesiac marec je prvým jarným mesiacom. A tak sme si zhotovili snežienky a hniezdo pre vtáčiky. Bociana na komíne sme si stihli nalepiť v posledný deň pred zatvorením materskej školy kvôli šíriacemu sa COVID-19. Veľká noc nebude pravdepodobne vyzerať pre prerušenie prevádzky tak, ako má, ale pracujeme aj doma. Pani učiteľka nám posiela nápady a tak sa nenudíme.

    • Karneval v škôlke 25.02.2020

      20.04.2020 11:28
      Na tohtoročnom karnevale v materskej škole sme privítali prekrásne a pestré masky od princezien, cez požiarnikov, poľovníkov, až po šašov.

      Navštívila nás aj striga Celestína, ktorá si s deťmi i rodičmi zatancovala metlový tanec.

       

      Všetky masky boli odmenené malým občerstvením, balónikmi a farbičkami.

       

    • Január

      18.02.2020 12:51
      Mesiac január patrí k zimným mesiacom. Prostredníctvom vzdelávacích aktivít sa deti oboznamovali s lesnými a domácimi zvieratami.

      Oboznamovali sa ako sa lesné zvieratá počas zimy stravujú a kto im tú potravu nosí. Sú to lesníci a poľovníci, ktorý počas zimy sa o lesné zvieratká starajú. My sme si zhotovili kŕmidlo a takto sme prikrmovali v našej školskej záhrade vtáčiky. Spoznali sme rôzne vtáky, ktoré žijú počas zimy u nás .

       

      Vzdelávacou aktivitou Tučniak sme sa oboznámili so spôsobom života tučniaka. 

       

    • „Voňavé Vianoce“

      18.01.2020 19:52

      „Voňavé Vianoce“ touto vzdelávacou aktivitou vychutnávame čaro a prípravu na Vianoce. 

      Deti sa zapojili do pečenia medovníkov na Vianoce V spolupráci so ZŠ sme v novozriadenej kuchynke vykrajovali a piekli medovníčky, ktoré sme si následne vyzdobili a takto sa pričinili k príprave na Vianočné sviatky. Ďakujeme p. riaditeľke Sekerákovej a p. zástupkyni Tothovej za milé prijatie a pomoc p. upratovačke M. Timkovej.