• Úspech vo výzve MŠVVaŠ Enviroprojekt 2023

          • Pokračujeme v environmentálnom zameraní našej školy. Aj tento rok sme sa zapojili do výzvy MŠVVaŠ Enviroprojekt 2023 s rovnako úspešným výsledkom ako minulý rok. K úspešnej výzve z minulého roku - Bio ovocie zo školskej záhradky sa tento rok pridajú Pracovité včielky. Opeľovať našu školskú záhradku budú včielky samotárky. Zo 179 podaných projektov bolo schválených 28 projektov a náš projekt bol medzi nimi. 

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2022/2023

          •   Posledný júnový deň v škole sa niesol v znamení slávnostného ukončenia školského roka 2022/2023. Je to deň, kedy sumarizujeme a hodnotíme uplynulých desať mesiacov tvrdej práce. Zároveň je to deň, keď zaznievajú slová vďaky, ocenenia a žiaľ aj slová lúčenia.

              V úvode našej slávnosti zaznela štátna hymna Slovenskej republiky, po ktorej začala rozlúčka s našimi deviatakmi. Tí sa s nami rozlúčili krásnym príhovorom, vypočuli sme si básničky, ktoré si o sebe navzájom vymysleli. Rozlúčka bola veľmi dojemná, v nejednom oku sa zaleskla slza.

              Po rozlúčke deviatakov pokračovala príhovorom naša p. riaditeľka Mgr. Marta Sekeráková, ktorá sa prihovorila k všetkým žiakom, učiteľom a ostatným zamestnancom s prianím krásneho leta. Po príhovore predsedníčka RZ Mgr. Katarína Kostičová s p. zástupkyňou PaedDr. Mariannou Tothovou rozdali knihy za výborný prospech a reprezentáciu školy úspešným žiakom školy.

            Všetkým prajeme krásne leto, užite si prázdniny a vidíme sa v septembri.

          • ENGLISH STAR na našej škole

          • English star je medzinárodná súťaž v anglickom jazyku pre žiakov základných škôl. Jej hlavným poslaním je propagovať a popularizovať anglický jazyk ako vyučovací predmet a zároveň zábavnou formou motivovať žiakov k úspešnému riešeniu písomných testov a skúšok.

            V tomto školskom roku sme sa aj my prvýkrát zapojili do tejto súťaže, ktorá sa konala 27. 04. 2023. Spolu trinásť žiakov nás reprezentovalo v súťaži vo svojej kategórii:

            • 3. ročník - Jakub Andrus, Matúš Javorský,
            • 4. ročník – Sofia Janošová, Richard Timko
            • 5. ročník – Ema Filipová, Michal Polák, Kristián Sekerák
            • 7. ročník – Lenka Kostičová, Timea Kostičová, Erik Šota
            • 8. ročník – Vanesa Halasová, Nina Kaščáková, Lukáš Brejcha.

            Súťažiaci si otestovali svoje jazykové zručnosti ako sú čítanie s porozumením, písanie a svoje vedomosti z gramatických javov. Po napísaní testov sme netrpezlivo čakali na výsledky. A oplatilo sa ... S hrdosťou musíme pochváliť všetkých žiakov, ktorí dosiahli vynikajúce výsledky. Naši žiaci sa pýšia diplomom so zlatou medailou.

            Článok by sme chceli ukončiť obľúbeným mottom: Shoot for the moon... Even if you miss, you´ll land among the stars. – Vystreľ k mesiacu... Ak ho aj minieš, ostaneš pri hviezdach.

            Naši žiaci sú hviezdami na našej oblohe porubskej školy. Verím, že budúci školský rok sa do súťaže zapoja ďalší naši žiaci a obohatia oblohu ďalšími hviezdami.

      • Napíšte nám

        Ak máte akékoľvek otázky ohľadom štúdia na našej škole, napíšte nám správu prostredníctvom tohto formulára. Na vaše otázky radi odpovieme.
        komunikujem so serverom, počkajte, prosím