• Po zlate máme aj bronz !

          • Dnes, 15.3.2024, sme po včerajšom ,,zlatom kove,, získali pre našu školu kov ,, bronzový".  Postarali sa oň naši športovci - Denis Kudrík, Michal Gavula, Ján Kica, Marian Schnelly, Tobias Miňo a Sebastián Litavský, ktorí po dvoch výhrach a dvoch prehrách v MIDIcoolvolejbale skončili na peknom 3. mieste.  

            Ďakujeme  chlapcom za úspešnú reprezentáciu školy.

          • Ideme na kraj!

          • Vo štvrtok 14. marca 2024 organizovalo CVČ Zvonček Sobrance na ZŠ Komenského 12 v Sobranciach okresné kolo súťaže MIDICOOL VOLLEY dievčat – 4-kový volejbal. Našu školu reprezentovala štvorica ôsmačiek v zložení Diana a Laura Kudláčové a Timea a Lenka Kostičové, ktoré si po víťazstvo išli bez jediného zaváhania.

            Dievčatám srdečne gratulujeme a držíme prsty na krajskom kole.

          • Okresné kolo súťaže HVIEZDOSLAVOV KUBÍN

          • Čaro poézie a prózy mohli dnes okúsiť všetci účastníci okresného kola prestížnej súťaže HVIEZDOSLAVOV  KUBÍN. 12. marca sa v Sobranciach konal už jeho 70. ročník. Pre našu školu to bol ročník úspešný.

            Do okresného kola súťaže sa zapojilo našich 5 žiakov. 

            Hanka Grebeňová – I. kategória prednes poézie – obsadila 3. miesto
            Jakub Mihaľo – I. kategória prednes prózy – obsadil 3. miesto
            Rita Hadvabová – II. kategória prednes prózy – obsadila 2. miesto s návrhom na postup do regionálneho kola
            Kristián Sekerák – II. kategória prednes poézie – obsadil 1. miesto
            Diana Kudláčová – III. Kategória prednes poézie – obsadila 1. miesto

            Všetkým recitátorom blahoželáme, ďakujeme za úspešnú reprezentáciu a Diane, Kristiánovi a Rite držíme palce v regionálnom kole.

          • Návšteva predškolákov

          • V pondelok 11.3.24 sme otvorili brány našej školy a privítali škôlkarov z našej MŠ a budúcich prvákov z MŠ v Koromli. Malí školáci najprv zavítali do tried našich školákov a potom ich cestičky priviedli do školskej knižnice, kde na nich čakalo množstvo aktivít pri príležitosti Marca - mesiaca knihy.

            Detičky sa zoznámili so vznikom knihy a pozreli si rozprávku v podaní malých hercov z 2. ročníka, ktorá bola spomienkov na Vianoce. Keďže tie už máme dávno za sebou, spoločne s pani učiteľkami zobudili slniečko a privítali jar. Pomohla im aj kamarátka Ninka, žiačka 9. ročníka, ktorá sa zhostila úlohy veľkej sestry a prečítala im rozprávky o zajačej rodinke.

            Spoločne si potom urobili jarnú záložku do knihy a ich ďalšie kroky viedli do ,,herne,, , kde ich čakalo zdravé, sladké prekvapenie, veľa hračiek a knižiek, ktoré si spoločne užili. V závere si predškoláci vyskúšali zdobenie perníkov, a takto sa naše spoločné chvíle skončili.

            Už teraz sa opäť tešíme na čas strávený spolu v našej škole, kedy sa budúci školáci navzájom lepšie spoznajú a zažijú mnoho pekného.

          • Medzinárodný deň žien

          •         „Pravá krása ženy sa odráža v jej duši, v jej dobrote, láskavej starostlivosti,

            vo vrúcnej láske, akú preukazuje.“

                                                                              Andrey Hepburn

             

            Medzinárodný deň žien (MDŽ) pripadá každoročne na 8. marca.

               Je medzinárodne rešpektovaným sviatkom, ktorý zaviedla OSN pre pripomienku štrajku newyorských krajčírok z roku 1908. Ženy vtedy usilovali o kratší pracovný čas, lepšie platy, hlasovacie právo a koniec detskej práce. Prvý oficiálny sviatok žien sa oslávil 28. februára 1909, dátum 8. marca sa ustálil až po prvej svetovej vojne a MDŽ ako taký v roku 1975.

              Od roku 1975 je 8. marec pripomínaný ako deň medzinárodnej solidarity žien za rovnoprávnosť, spravodlivosť, mier, rozvoj a výnimočnosť.

              Medzinárodný deň žien je v súčasnosti vnímaný ako prejav úcty k práci žien, ako aj prejav

            lásky a úcty k žene.

              Aj žiaci našej školy chcú popriať mamám, starým mamám, tetám...za ich lásku, starostlivosť i obetavosť veľa zdravia, lásky, radosti a k tomu pridajú aj pekný darček, ktorý pre nich vyrobili.


             

             

          • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo

          •    Hviezdoslavov Kubín je súťaž v prednese umeleckej poézie a prózy. Je to súťaž, v ktorej každoročne získavame umiestnenia v okresnej i krajskej súťaži. Do tohtoročného školského kola sa zapojili žiaci od 2. do 8. ročníka. 

            Víťazi budú našu školu reprezentovať v okresnom kole v Sobranciach.

            Vyhodnotenie školského kola:

            I. kategória poézia

                    1. miesto - Hanka Grebeňová

                     2. miesto - Ema Triščáková

                                       Tamara Miňová

                                       Sebastián Pasteľák

                                       Katarína Koložiová

                                       Michal Timko

                    3. miesto - Anabelka Stanková

                                      Diana Filipová

                                      

            I. kategória próza

                   1. miesto - Jakub Mihaľo

                    2. miesto - Sofia Legezová

             

            II. kategória poézia

                   1. miesto - Kristián Sekerák

                    2. miesto - Juraj Triščák

            II. kategória próza

                    1. miesto - Rita Hadvabová

             

            III. kategória poézia

                     1. miesto - Diana Kudláčová


          • Zemplínska scénická jar 2024

          •  Zemplínska scénická jar je regionálnou súťažnou prehliadkou určenou pre - divadlá poézie a detské recitačné kolektívy, detské a mládežnícke divadlá a ochotnícke divadlá. Súťaž nie je tematicky zameraná, ani vymedzená. Hlavným cieľom súťaže je nadobúdanie vedomostí, rozvíjanie zručností a umelecko - odborný rast kolektívov a jednotlivcov prostredníctvom poznávania, realizácie a prezentácie umeleckej tvorby v oblasti divadla. 

            Regionálne kolo sa konalo vo štvrtok 7. marca 2024 v MsKS Michalovce, na ktorom nás reprezentovali naše Lienky v zložení druháčikov a šiestaka Kika pod vedením p. uč. Lenky Triščákovej s divadelným predstavením Krá Krá. Podporiť mladé herecké talenty prišli aj spolužiaci 1. - 7. ročníka, ktorí svojim obrovským potleskom vyjadrili nadšenie z ich výkonu. Žiaci - hreci predviedli úžasné výkony a získali krásne bronzové pásmo za čo im srdečne gratulujeme. 

          • Vidiečanova Habovka

          •   Vidiečanova Habovka je celoštátna postupová súťaž a prehliadka hudobného folklóru detí a dospelých. Hlavným cieľom súťaže je podporovať a rozvíjať poznanie hudobného folklóru Slovenska, vzťah k tradičnej ľudovej kultúre, štýlové interpretačné schopnosti muzikantov a spevákov a objavovať nové spevácke a muzikantské talenty v oblasti interpretácie ľudovej hudby. V utorok 5. marca 2024 sa v MsKS Michalovce konalo regionálne kolo tejto postupovej súťaže.

            Interpreti súťažili v štyroch kategóriách: ľudové hudby, spevácke skupiny, sólisti speváci a spevácke duá, sólisti inštrumentalisti. Našu školu v kategórii sólisti speváci reprezentoval šiestak s výnimočným hlasom Kristián Sekerák. Kiko si vyspieval krásne strieborné pásmo za čo mu srdečne gratulujeme.

          • Jarné prázdniny

          • Oznamujeme rodičom a žiakom,  že v dňoch 26.02 - 01.03. 2024 sú JARNÉ PRÁZDNINY.

            Vyučovanie začne opäť v pondelok 04.03. 2024.

          • Ideme na kraj! - Šaliansky Maťko

          • "Tento chlapec, to som ja, Šaliansky Maťko, Maťko preto, že ma tak volajú a šaliansky preto, že som sa narodil v Šali."

            Vo štvrtok 22. februára 2024 sa v CVČ Zvonček v Sobranciach konalo okresné kolo 29. ročníka súťaže v prednese slovenskej povesti Šaliansky Maťko J. C. Hronského.

            Na okresnom kole nás v I. kategórii reprezentovala druháčka Hanka Grebeňová, ktorá si vybojovala úžasné     1. miesto a postup na krajské kolo.

            Zastúpenie sme mali aj v III. kategórii, v ktorej nás reprezentoval šiestak Kristián Sekerák, ktorý sa umiestnil na krásnom 3. mieste.

             

            Našim recitátorom srdečne gratulujeme a Hanke držíme prsty na krajskom kole.

          • Karneval

          • 7. februára sa celá škola veselo zabávala v maskách. V školskej jedálni hrala muzika, ktorú namixovala naša DJ Niqusiq z Dubaja. Deviataci s pani učiteľkami vyzdobili priestory a vytvárali príjemnú atmosféru počas celej zábavy. Masiek bolo neúrekom a všetky boli veľmi pekné. Za tie si všetci vyslúžili zaujímavé ceny.

            Prvenstvo získali 2 masky - Strážkyňa Zimy a Strážkyňa Lesa. Zaujímavá bola aj Mucha, Semafor,či Pat a Mat. A akoby to bolo, keby nešli učitelia a dospelí príkladom... Tento rok sa na chvíľku stali lienkami, kvietkami, vodníkom, gepardicou i tigricou. Okrem hudby a tanca nechýbali ani hry, ktoré vytiahli na parket aj tých menej aktívnych. 

            A aké boli názory našich žiakov? Bolo super a tešíme sa na budúci rok.

          • Ruské slovo

          • Vo štvrtok 25. januára 2024 sa v Michalovciach na ZŠ T. J. Moussona v Michalovciach konalo krajské kolo 18. ročníka súťaže Ruské slovo. Našu školu reprezentovali žiaci v troch kategóriách - skupinový spev, sólo spev a recitácia poézie. 

            V kategórii Skupinový spev  5.- 7. ročník sa na krásnom 2. mieste umiestnili naši speváci Kristián Sekerák a Rita Hadvabová. 

            V kategórii Sólo spev 8. - 9. ročník sa na 2.mieste umiestnila Klaudia Vaľková.

            V kategórii Poézia 8. - 9. ročník sa na 3. mieste umiestnila Ninka Kaščáková.

             

            Našim žiakom srdečne gratulujeme.

          • Šikovný matematikár

          • V stredu 24. januára 2024 sa v CVČ Zvonček v Sobranciach konalo okresné kolo Matematickej olympiády kat. Z5 a Z9. 

            Našu školu v kategórii Z9 reprezentoval Mišo Gavula, ktorý dosiahol vynikajúce výsledky a umiestnil sa na

            1. mieste. 

            Srdečne mu gratulujeme a držíme prsty na krajskom kole. 

          • Lyžiarsky výcvik

          • Prvý školský týždeň tohto kalendárneho roka bol pre niektorých našich žiakov 5.- 9. ročníka iný ako ostatné. Absolvovali sme spoločne lyžiarsky výcvik. Prežili sme 5 dní v krásnom prostredí Belianskych Tatier v Monkovej doline. Počasie nám prialo od prvého dňa a o sneh nebola núdza. Skúsenejší žiaci – lyžiari si svoje zručnosti zlepšili, začiatočníci z minulého roka sa viditeľne zlepšili. Žiaci, ktorí sa tento rok postavili na lyže prvýkrát, vďaka našim inštruktorkám, p. uč. Vierke a p. uč. Lenke, odchádzali z výcviku už ako lyžiari. Užili sme si kopec srandy - v stredu sme sa doobeda vyšantili pri sánkovačke a každý večer sme sa zabávali spoločnými aktivitami.

            Už teraz sa tešíme na ďalší „lyžiarák“.

          • Vianočné prázdniny

          • Oznamujeme rodičom a žiakom, že v dňoch 

            23.12.2023 - 07.01.2024 -  sú  VIANOČNÉ  PRÁZDNINY.

            Vyučovanie začne opäť v pondelok 08.01.2024

          • Vianočná akadémia

          • Nádherná atmosféra, úžasné deti, ešte viac tínedžeri .Piesne, koledy, tance, scénky, vinše...všetko zaujímavo zmiešané a hlavne s ľahkosťou,láskou a pokorou odprezentované pred bohatým publikom.

            Ďakujeme deťom aj učiteľkám za prekrásny zážitok.

            Prajeme všetkým pokojné a požehnané sviatky a šťastný Nový rok!

          • Konferencia - ,,Náš zákazník, náš Pán“

          • Žiačka Ema Filipová sa v októbri zapojila do súťaže Ochrana spotrebiteľa, vytvorila leták s názvom Originál alebo fejk formát A4. Leták postúpil ďalej a pozvali ju na Konferenciu ,,Náš zákazník, náš Pán“ na ZŠ s MŠ Palín, kde bolo potrebné prezentovať leták pomocou posteru formát A1, pred 3- člennou komisiou. Na konferenciu boli pozvaní 2 žiaci, našu školu zastupovali žiaci Ema Filipová a Marek Cifrák zo 6. ročníka.

          • Školské kolo Pytagoriády 2023

          •  V dňoch 12. a 13. decembra 2023 sa v našej škole uskutočnilo školské kolo Pytagoriády elektronicky. Žiaci 60 minút riešili 15 úloh. Každá úloha bola hodnotená 1 bodom, za každé ušetrené 4 minúty mohli získať tiež 1 bod.

            V jednotlivých kategóriách sme mali úspešných riešiteľov týchto žiakov:

            Kategória P3: Samuel Lechman - 23 bodov, Daniel Seliga - 19 bodov, Jakub Mihaľo – 19 bodov, Timea Popovičová – 18 bodov, Tamara Miňová – 18 bodov. Kategória

            P4: Matúš Javorský – 18 bodov Kategória

            Úspešný riešiteľ musel získať minimálne 10 bodov.

            Z každej kategórie prví 3 úspešní riešitelia postupujú do okresného kola, ktoré sa uskutoční dňa 9. apríla 2024 v Sobranciach.

            Blahoželáme úspešným riešiteľom.

    • Napíšte nám

      Ak máte akékoľvek otázky ohľadom štúdia na našej škole, napíšte nám správu prostredníctvom tohto formulára. Na vaše otázky radi odpovieme.
      komunikujem so serverom, počkajte, prosím